5. november 2011

Mosearbeider ^___^

Denne uken har vi jobbet med mosearbeider. Vi skulle lage en liten krans et åpent hjerte og et lukket hjerte. Jeg lagde bare et stort åpent hjerte og en liten krans. Arbeidene skulle kunne brukes på et gravsted eller til en fin høstdekor på trappen, veggen eller døren. Den skulle lages av høy som vikles sammen med vikletråd, hyssing eller tau. Jeg brukte hyssing. Etterpå skulle de dekkes med mose og pyntes med mest naturlige ting. Vi jobbet i klassisk stil.


Egenvurdering:
Jeg synes jeg fikk en fin form på arbeidene mine. Mosehjertet er jeg veldig fornøyd med. Jeg har fått gode proporsjoner på begge arbeidene, og jeg lagde et fint volum med vrihasselen på hjertekransen.Vrihasselen er krokete og bøyd i alle retninger, så den gir et veldig fint volum. På den lille kransen lagde jeg volum med litt bjørnegress. Jeg har oppnådd harmonisk helhet i begge arbeidene. Det har jeg gjort ved å sette frøkapslene i grupper, og ved å legge den hvite lyngen og vrihasselen på samme linjen.  På den lille kransen har jeg lagt den røde greinen rundt oppå kransen, og ikke på skrå over eller rundt og rundt. Fargedominansen er grønn, og det er også bøyde linjer som dominerer. Proporsjonene har jeg fått til ved at kransen er like tykk rundt hele, og at hullet i kransen ikke er for stort og ikke for trangt.

Jeg har brukt de ulike materialene på en økonomisk måte. Jeg har brukt bare akkurat så mye mose som jeg trengte og akkurat så mye av de andre materialene jeg trengte. Jeg har eksperimentert med ulike teknikker og flyttet litt rundt på dekoren til jeg ble helt fornøyd.  


Kompetansemål:
- Bruke materiale på økonomisk måte.
- Dokumentere og vurdere eget arbeid.


Alle bildene er tatt av meg ^___^


1 kommentar: