17. november 2011

Advent - og dørkranser ^____^

Vi har laget advent- og dørkranser av vintergrønne materialer som gran, furu og squarrosa. Jeg laget min krans av gran. Jeg laget først en adventkrans med lysholdere, men kunden som ville kjøpe den ville gjerne ha den som dørkrans, så jeg lagde den om til det.
Her lager jeg kransen:


Man må legge granen i taksteinsmønster. Det vil  si at vi begynner nederst på kransen og legger granen oppå hverandre inn mot midten. Man må alltid legge på fra venstre og jobbe seg mot høyre, det er en viktig regel når man lager krans for hvis ikke blir kransene forkjellige. Kvistene skal  ligge med kvist-enden (der man har klippet den av) mot høyre og den andre enden skal peke mot venstre. Så surrer man vikletråd  to ganger rundt kvist-endene og strammer godt til (men ikke så mye så vikletråden ryker)...
Egenvurdering:
Jeg har øvd på å få gode proporsjoner i kransen. Jeg synes ikke jeg fikk det helt til, siden at det ble så mye smalere hull i midten enn den var tykk. Ellers synes jeg at jeg har lagt granen fint, jevnt og tett på, det er slik jeg har oppnådd god helhet i arbeidet mitt. Jeg har også oppnådd helhet i arbeidet mitt ved å dekorere fint og ved å sette dekoreringen i grupper.
Her er det ferdige resultatet uten pynt:


Her er kransen som adventkrans:

Og her er den som dørkrans:Kompetansemål:
- Planlegge, gjennomføre og vurdere eget arbeid.
- Lage faglige produkt i ulike stiler, uttrykk og teknikker.
- Lage produkt etter kundens ønske.

Alle bildene er tatt av meg ^__^

1 kommentar: