2. april 2012

Påske ^______^

Vi skulle lage buketter og dekorasjoner.

Kompetansemål:
- Lage faglige produkt i ulike stiler, uttrykk, teknikker og redskaper.
- Bruke materiale på økonomisk måte.
Avgrensing:
- Lage produkt i ulike stiler
- Bruke materialer på økonomisk måte

Vi lagde blant annet påskeliljekulebukett. Vi brukte 50 påskeliljer som ikke var utsprunget og samlet de sammen til en halv kule. Alle måtte være i lik høyde og bindepunktet rett under hodene deres, hvis ikke blir det feil når de blomstrer, da blir kuleformen ujevn. Stilkene skulle kuttes rett av så den kunne stå av seg selv på et fat og trekke vann.

Her er min påskeliljekulebukett:

Pakket inn ^___^

Denne buketten vil jeg si er i den klassiske stilen.
Den klassiske stilen skal ha klare former og det skal kunne vise formen. Det skal være regelmessig rytme og består av få sorter. Materialene må kunne underordne seg formen-helhet-enhet og blomstene må ligge hode mot hode. Man må passe på at blomstene ikke ligger for tett for da kan de bli ødelagte. Ingen kontrastbruk fordi det skal være harmoni framfor spenning. Det skal også være idealisering framfor naturlige geometriske former og den skal være symmetrisk.

Botaniske materialer:
Påskeliljer

Uorganiske materialer:
Brun tykk hyssing
Gul fjær

Jeg laget også denne buketten:Denne buketten vil jeg si er i den dekorative stilen.
Den dekorative stilen består av mange blomster, dybdeforskjeller og en svak ytre form. At det er mange blomster vil ikke si at alle dekorative arbeider er store. De kan også være små, men stor mengde og variasjon av forskjellige blomstertyper. Idealisering framfor naturlighet.


Botaniske materialer:
Roser
Freesia
Hypericum
Sypress
Aspedistra

Uorganiske materialer:
BastVurdering av egne arbeider:
Først når det gjelder påskeliljekulebuketten synes jeg at jeg fikk til formen ganske fint, blomstene er i lik høyde og bindepunktet rett under hodene. Jeg satt på den gule fjæren fordi jeg ville ha noe som kunne ta igjen fargen i de gule påskeliljene.
Når det kommer til den andre buketten brukte jeg aspedistra-bladene til å bryte litt av den runde formen av buketten, men samtidig ta den inn igjen ved å bruke mange som jeg satte rundt i sirkelen, så den ble på en måte litt kantete. Derfor jeg ville gjøre den kantete var fordi det skulle bli en bevist kontrast til alle de runde materialene. Jeg er veldig fornøyd med denne buketten.Jeg lagde ingen dekorasjon denne dagen. Resten av dagen brukte jeg på å dekorere ferdig redet mitt med vårens løkblomster. Mer om det her.


Alle bildene er tatt av meg. ^____^

1 kommentar: