1. april 2012

Vi arbeider med vegetativ stil ^_______^


Vi lærte litt om vegetativ stil og etterpå skulle vi lage små plantegrupper/ sammenplantninger av et lite utvalg av vårens vakre planter som Inger hadde kjøpt inn.

Her er mine 3 produkter:
Vegetativ stil:
Vegetativ kommer fra Latinsk og betyr "å vokse" eller  "å gro".
Man skal legge vekt på naturen og hvordan planter og blomster vokser. Når man jobber i vegetativ stil skal man gjenskape naturens uttrykk, det er derfor viktig å tenke på hvilken årstid, hvilke blomster som vokser sammen, høyden og klimaet. Man må også huske på at blomstene strekker seg mot lyset.
Den ytre formen er åpen og uklar. Den skal være levende og naturlig, den naturlige veksten i materialene skal bli understreket. Materialene man bruker må være fra samme miljø, man kan for eksempel ikke bruke en orkidè blomst sammen med en primula, fordi de er ikke fra samme miljø. Alle delene av blomsten er like viktig og skal ha en betydning i arbeidet. Det skal også være mye volum. Man skal også ha en blanding av grupperingsteknikker. Det skal også ha ujevn rytme og være i asymmetri.


Når jeg lagde disse plantegruppene fant jeg først en kurv, potte etc. som var stor nok til de plantene jeg valgte å bruke. Etterpå fylte jeg oppi litt lecakuler i bunnen så det ble luft til plantene. Så tok jeg av plastpottene på plantene og puttet de oppi kurven etc. fylte på med jord og plantet de fint oppi. Etterpå dekket jeg jorden med mose og dekorerte med kvister stein og andre ting som ligger på bakken ute, slik at det skulle se ut som om at blomstene hadde vokst gjennom og innimellom dette.

Vi lagde også små vaser av ullgarn ved hjelp av boremaskin.
Først tok vi en vannpropp og teipet på ståltrå med ankerteip:

Etterpå satt jeg inn enden på ståltrådene inn i boremaskinen og surret litt for hånd litt ulltråd på enden, før jeg trykte på boremaskinen og den hjalp meg med resten. Da var det bare å flytte hånda litt opp og ned mens boremaskina surret tråden. Til slutt tok jeg den ut og avsluttet trådene på enden med noen små løkker som jeg knytte rundt. Så bøyde jeg den til så den kunne stå.

Her er mine små vaser:Alle bildene er tatt av meg ^____^

1 kommentar:

  1. Flotte arbeider og bilder, Christina. Vasene dine er kjempesøte:))

    SvarSlett