5. september 2011

Min første bukett ^__^

I dag hadde lærerinnen våres kjøpt inn litt blomster så vi kunne få lov til å lage vår første bukett.
Først måtte vi snitte alle blomstene:Vi lærte litt om hva slags buketter som er mest vanlig å lage og hvordan man skulle sette de sammen på en enkel måte. Bindepunktet skulle være smalt og fast. Vi skulle lage en dekorativ tett/lukket form. Alle stilkene skulle være like lange under bindepunktet på denne type bukett. Vi måtte kutte stilkene slik at det ble 50/50 blomster og stilk. Vi skulle bruke radial grupperings teknikk, det vil si at man skal sette blomstene sammen i en spiral. Når man skal begynne skal man ha en blomst i den venstre hånden, får å så legge en annen blomst på skrå med hodet pekene inn mot armen. Rett og slett et kryss. Da blir det en liten grop mellom den ene blomsten og den andre, der skal man sette den tredje blomsten og slik fortsetter man rundt og rundt. Man må aldri skifte retningen man legger blomstene for da "låser" man buketten og den vil ikke bli like løs og lett å jobbe med. Den vil heller ikke bli like fin.
Det vi hadde å lage bukettene av var Renate Roser, Nellik (Antique(lilla), Lime og Fersken/Krem), Hortensia, Nyper (små, oransje), Gerbera og Alchemille (Marikåpe). Det grønne i hadde å velge mellom var Salal, Pistasj og Leaderleaf (lærbregne). Kanskje enda mer som jeg ikke husker.
Da har vi kommet til det øyeblikket som det er på tide å vise fram hvordan min første bukett ble senens ut:Etterpå stilte vi de ut på skolen, så noen kanskje får lyst til å kjøpe de.

Prisen er ca. 200 kr. pr.stk.Alle bildene er tatt av meg.

1 kommentar: