22. september 2011

Borddekorasjon 22.09.11

I dag skulle vi lage vår første lange borddekorasjon. Det var kjekt.
Her er slik min ble:<---- Litt detaljer

Botaniske materialer:
Roser
Gladiolus
Limonium (hvit og lilla)
Hortensia
Lyng
Bjørnegress
Popalus
Hypericum

Uorganiske materialer:
Mytteltråd
Oasis
Skål

Dominans:
Farge: Krem/rosa. På grunn av Rosene og Gladiolusene. De har jeg satt inn i dekorasjonen så de skiller seg ut i forhold til det grønne og de andre fargene som er litt innimellom.
Linjer: Parallelle linjer. (Bjørnegress)
Overflater: Jeg vil si at overflaten er ruglete, på grunn av alle de små og store blomstene.
Former: Trekant. På grunn av Popalusen og bladene på Hortensiaen. Det er også på grunn av selve formen på hele dekorasjonen, at jeg mener at trekanten er den formen som dominerer. Det jeg mener med selve formen på dekorasjonen er at på hver side av dekorasjoner er den en trekant. Dekorasjonen er egentlig oval, men hvert av endepunktene er trekantet.

For å få volum i borddekorasjonen brukte jeg fire lange Bjørnegress og satte de parallelt inn i Oasisen og utover samme vei som Gladiolusen.

Læring:
Jeg har lært at det skal være fine og rene snitt, og at alle blomster og grønt skal sitte godt fast i Oasisen med minst 2 cm lengde på stilkene. Jeg har også lært at overgangen mellom midten og sidene skal gli fint over i hverandre.

Egenvurdering:
Jeg synes at jeg klarte oppgaven fint, men kunne gjort overgangen mellom midten og sidene litt mykere. Snittene mine er jeg fornøyd med og hvordan blomster og grønt satt fast i Oasisen også. Dessverre skled den ene Gladiolusen litt utover i Oasisen på grunn av at stilkene til Rosene som jeg satte i etter Gladiolusene, dyttet den litt utover.Så neste gang skal jeg huske på å sette inni Rosene først. Men alt i alt er jeg fornøyd med min første lange borddekorasjon. Jeg syns den ble fin,med en god optisk balanse (godt å se på).

Kompetansemål:
Beregne forbruk av råvarer til ulike oppdrag og kalkulere kostnadene.
Dokumentere og vurdere egne produkt.

Dagen etter vi lagde denne dekorasjonen, regnet jeg ut prisen, og den ble 220 kroner. Så skulle vi tegne en skisse av den. Jeg bare tegnet den fort, så det er ikke noe kunstverk akkurat, men her er den i alle fall:


Alle bildene er tatt av meg.

1 kommentar: